ДБР перевіряє походження гуманітарних іномарок судді госпсуду Хмельницької області

смертельного випадку
Фото: Хмельницький апеляційний суд

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому відкрило кримінальне провадження за ч.1 ст.364 КК України  (“Зловживання владою”) щодо можливого незаконного набуття у власність транспортного засобу суддею господарського суду Хмельницької області Іваном Заярнюком. Інформує НГП.

Про це свідчить ухвала Хмельницького міськрайонного суду від 19 вересня.

Слідчі ДБР отримали тимчасовий доступ до розпоряджень голови Хмельницької обласної державної адміністрації, якими легкові автомобілі були визнані гуманітарною допомогою, а також передавалися у власність членам сімей померлих осіб з інвалідністю.

Зокрема, правоохоронці зацікавилися двома автомобілями “Ауді”, якими користується суддя Заярнюк. Перший з них 2016 року випуску на підставі розпорядження голови ОДА у квітні 2017 року був визнаний гуманітарною допомогою і переданий у власність громадянці Марії Дмитрук. Через два роки цей транспортний засіб потрапив від пані Дмитрук судді Заярнюку.

Крім цього, у березні 2019 року поляк Роман Бздир передав судді Заярнюку “Ауді”, 2018 року. Оформлення транспортного засобу провели, як гуманітарну допомогу на підставі розпорядження голови ОДА.

Додамо, що в електронній декларації за 2018 рік суддя господарського суду Хмельницької області Іван Заярнюк зазначив безоплатне користування автомобілем “Ауді”А3, 2016 року, який був у власності Марії Дмитрук.

Нагадаємо, що в Кам’янці-Подільському поліцейські з’ясовують обставини ДТП, у якій травмувалась 56-річна велосипедистка. Дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 27 вересня, близько 08.29 години. Попередньо встановлено, що місцевий житель скоїв наїзд на велосипедистку, яка переїжджала дорогу по пішохідному переходу. У результаті ДТП жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді компресійного перелому хребта.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне