ДБР повідомило про підозру правоохоронцю Хмельниччини, який побив неповнолітнього під час затримання

Фото: https://dbr.gov.ua/

Слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому за сприяння ДВБ Нацполіції повідомили про підозру інспектору взводу управління патрульної поліції в Хмельницькій області ДПП НП України, який побив під час затримання неповнолітнього.

Слідством встановлено, що правоохоронець зупинив автомобіль Deawoo Lanos із реєстраційними номерами Польщі, за кермом якого перебувала неповнолітня особа. Через відмову пред’явити посвідчення водія поліцейський витягнув юнака із транспортного засобу, повалив на землю і намагаючись вдягнути на затриманого кайданки, наніс йому удари по спині і шиї. Вже у відділку поліції правоохоронець наніс потерпілому ще кілька ударів коліном в пах.

Таким чином, поліцейський підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів та діями, що ображають особисту гідність потерпілого (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура, оперативний супровід – Хмельницьке УВБ ДВБ НП України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне