ДБР взялось за гуманітарні іномарки хмельницького судді

гуманітарні іномарки для судді
Фото: AUDI-A3.INFOCAR.UA

Про це повідомляє «Незалежний громадський портал» з посиланням на ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 19 вересня.

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому відкрило кримінальне провадження за ч.1 ст.364 КК України  (“Зловживання владою”) щодо можливого незаконного набуття у власність транспортного засобу суддею господарського суду Хмельницької області Іваном Заярнюком ще у червні цього року.

Слідчі ДБР отримали тимчасовий доступ до розпоряджень голови Хмельницької обласної державної адміністрації, якими легкові автомобілі були визнані гуманітарною допомогою, а також передавалися у власність членам сімей померлих осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, що «Новини. Хмельницький» двічі публікували розслідування щодо гуманітарних автівок судді Заярнюка. Зокрема, ми виявили, що новеньку «Audi A3» 2016 року випуску з об’ємом двигуна 1,5 літра отримав у результаті смерті своєї родички Марії Дмитрук. Остання була забезпечена транспортом як інвалід. Ринкова вартість цього автомобіля 23 000 доларів США.  Як пізніше з’ясували журналісти, цією автівкою могла насправді користуватись дружина судді.

У 2019 році цей ж суддя отримав у подарунок від поляка Романа Бздира «Audi A6» 2018 року випуску. Вартість такої щонайменше 42 500 $ або 1 117 750 грн. І це попри те, що він вже успадкував машину від померлої родички, а отже, не міг отримати другу гуманітарну автівку на пільгових умовах.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне