Деражнянський суд оштрафував матір булера

13
Фото: court.gov.ua

Деражнянський районний суд визнав винною у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матір неповнолітнього булера. Та стягнув з неї 850 гривень штрафу.

Як встановив суд, з 2 по 20 вересня цього року учень однієї із сільських шкіл Деражнянського району під час і поза освітнім процесом цькував малолітнього хлопчика. До адміністративної відповідальності притягнули його матір. Котра допустила протиправну поведінку сина.

Булінг – діяння учасника освітнього процесу, які полягають у психологічному та фізичному насильстві, вчинені неповнолітньою особою віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років стосовно малолітньої особи. Внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров`ю потерпілого.

Разом із цим, частиною третьою цієї статті визначено, що діяння тягне за собою накладення штрафу на батьків від п`ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

«Суд враховує, що ОСОБА_1 раніше до адміністративної відповідальності не притягувалася, свою вину визнала, у вчиненому щиро розкаялася. В зв`язку з чим є доцільним застосування щодо неї адміністративного стягнення відповідно до санкції ч.3 ст.173-4 КУпАП», – ідеться у постанові суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне