Епідеміологи відрапортували про причини масового недугу в хмельницькій школі

Фото: wikipedia

Протягом 8-10 вересня до Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України надійшло 93 екстрених повідомлення на захворювання харчовою токсикоінфекцією та гастроентероколіти. Захворіли 92 дитини молодших класів НВО № 1 та 1 мама, котра заразилася контактно-побутовим шляхом від своєї хворої дитини. Інформує НГП.

Серед тих, хто занедужав, 15 лікуються у Хмельницькій інфекційній лікарні (14 дітей, 1 доросла) та 78 амбулаторно.

З 11 вересня випадки захворювання не реєструвалися.

Як повідомляє пресслужба відомства, 8 вересня фахівці обласного центру розпочали епідеміологічне розслідування, у ході якого виявили: захворювання спричинене внаслідок вживання страв, що виготовлені у харчоблоці НВО № 1.

Цього дня для встановлення джерела збудника інфекції, шляхів та факторів передачі інфекції у закладі освіти, розповсюдження та призупинення спалаху проведено повний комплекс протиепідемічних заходів та мікробіологічних досліджень.

Станом на 13 вересня спалах розшифровано – встановлено джерело збудника інфекції (у 4 працівників персоналу харчоблоку із зіву/носа та калу виділено золотистий стафілокок).

Під час приготування їжі відбулося обсіменіння сировини та продуктів: із 12 зразків харчових продуктів у 3 стравах – золотистий стафілокок (паелья, шніцель та інші); із 60 змивів у 27 зразках – золотистий стафілокок.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне