Громади Хмельниччини отримали для соціально-економічного розвитку понад 3 мільярд гривень податкових надходжень

Фото: pngimage.net

За півріччя у розпорядження місцевих громад Хмельницької області надійшло понад 3 мільярда гривень податків та зборів. Якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року, то доходи громад краю зросли на 20 відсотків. У грошовому еквіваленті це становить 521 мільйон гривень.

При цьому виконання завдання органів місцевого самоврядування забезпечено на рівні 108 відсотків. Це означає, що додатково до місцевих бюджетів надійшло 224 мільйони гривень.

Традиційно бюджетоформуючою складовою місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб, сума якого перевищила 2 мільярди гривень. У порівнянні з минулорічним показником це більше на 391 мільйонів гривень. Сплата єдиного податку , перерахованого до бюджетів громад малим бізнесом досягла позначки у 424 мільйони гривень. Це другий результат у рейтингу місцевих податків, що на 60 мільйонів гривень більше від надходжень шести місяців 2018 року. Третьою за питомою вагою у наповненні місцевих бюджетів області с плата за землю. Її рівень досяг 340 мільйонів гривень. Це забезпечило приріст надходжень до січня-червня минулого року у сумі 61 мільйон гривень.

«Понад півмільярдний приріст надходжень до місцевих бюджетів у порівнянні з відповідним періодом минулого року має ряд визначальних факторів, які у своїй сукупності дають загальний позитивний результат. Це і ефективний діалог фіскалів та лідерів громад в питанні впорядкування відносин власності та землекористування, який набув нового імпульсу у ході проведення операції «Урожай-2019». І удосконалення та спрощення системи електронного адмініструванні податкових платежів, яке унеможливлює корупційні прояви та виводить «з тіні» економіку. Зрештою, слід віддати належне і сумлінню соціально відповідального бізнесу, для якого сплата податків стала важливою державною справою», – підкреслив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне