Інспекцією проведено рейд з контролю за дотриманням правил рибальства на зимувальних ямах

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

З метою попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на водних об’єктах області під час осінньо-зимової заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області здійснюється постійний нагляд за зимівлею риби.

 Так, 13 та 14 січня цього року, Інспекцією було проведено рейди на:

–           Щедрівському водосховищу (територія Летичівської ОТГ);

–          р. Вовк (територія Летичівської ОТГ);

–          водному об’єкті (ставок) в с.Чепелівка (територія Красилівської ОТГ);

–          р. Південний Буг (смт.Чорний Острів);

–          водосховищі р.Мшанець в смт.Наркевичі (територія Наркевицької ОТГ);

–          р.Случ (територія Красилівської ОТГ);

–          Кузьминському водосховищі (територія Красилівської ОТГ);

–          Новокостянтинівському водосховищу (територія Летичівської ОТГ).

В результаті проведених заходів, державними інспекторами з охорони довкілля Хмельницької області було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення правил рибальства») вісімнадцять правопорушників.

Інспекція наголошує, що за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства  на порушника чекає адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів). Також, залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину.

Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 29.09.2023 № 1042, якою значно підвищено розміри такс за незаконний вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України. Розмір штрафу за 1 екземпляр складає: сом – 5117 грн, сазан – 3706 грн, судак – 3587 грн, щука – 3468 грн, окунь – 3162 грн, лящ – 1649 грн, лин – 1598 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне