Кабмін виділив 20,5 млн. гривень на соціально-економічний розвиток прилеглих до Хмельницької АЕС територій

Фото: ОДА

3 березня цього року Постановою №173 Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2012 р. № 91.

Фінансування виділено місцевим бюджетам міст та районів Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Рівненської, Волинської, Хмельницької та Миколаївської областей, на територію яких поширюється зона спостереження атомних електростанцій державного підприємства ДП «НАЕК «Енергоатом», а саме Запорізької, Рівненської, Хмельницької та Южно-Української атомних електростанцій. В умовах дефіциту бюджетів місцевих рівнів завдяки цим коштам регіони вирішують чимало своїх нагальних потреб.

У 2020 році заплановано перерахувати з державного бюджету місцевим бюджетам зони спостереження Хмельницької АЕС 20 млн. 499 тис. грн.

Субвенція спрямовується бюджетам адміністративно-територіальних одиниць, насамперед на:

  • будівництво та ремонт захисних споруд цивільного захисту, що пройшли відповідно до законодавства технічну інвентаризацію;
  • закупівлю засобів індивідуального захисту органів дихання та препаратів стабільного йоду;
  • навчання населення користуванню об’єктами спеціальної соціальної інфраструктури та засобами індивідуального захисту органів дихання;
  • фінансування у разі потреби об’єктів спеціальної соціальної інфраструктури, у тому числі реалізація проектів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту таких об’єктів, зокрема навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, об’єктів житлово-комунального господарства, а також автомобільних доріг, систем зв’язку.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне