Хмельничанин через суд хоче заборонити зводити житловий комплекс “Гранд-Палас”

Фото: https://ngp-ua.info/

Хмельницький міськрайонний суд зобов’язав поліцію зареєструвати кримінальне провадження за фактами, які викладені в заяві місцевого мешканця.

Інформує НГП.

Як свідчить ухвала суду від 29 жовтня, адвокат Андрій Кузняк направив скаргу до суду в інтересах свого клієнта, який стверджує, що правоохоронці відмовляються відкривати кримінальну справу за ч.5 ст. 185 КК України (“Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах”). Мова йде про те, що 18 квітня 2019 року у будинку на вул. Подільська у Хмельницькому (поряд, де триває будівництво житлового комплексу “Гранд-Палас” – НГП), зникло 56 тис. дол. Гроші зберігалися у саморобному металевому сейфі розміром приблизно 8х18х18 сантиметрів, який був вбудований в капітальну стіну кімнати.

https://ngp-ua.info/

Крім цього, за словами скаржника, того ж дня сам будинок був зруйнований будівельною технікою “Гранд-Паласу”. За цим фактом поліція вже розслідує справу за статею “умисне знищення або пошкодження майна” (ч. 1 ст. 194 КК України).

Окрім цього, під час розгляду скарги адвокат Кузняк просив заборонити ТОВ «Гранд-Палас» та ТОВ «Проскурівський забудовник» проводити будівельні роботи на вул. Подільська,117. Себто будувати житловий комплекс.

Слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання адвоката Кузняка, яке було зареєстроване у хмельницькій поліції на початку вересня, за своїм змістом є заявою про вчинене кримінальне правопорушення, містить виклад обставини, що можуть свідчить про вчинення кримінального правопорушення вказаним у ній суб`єктом, а тому слідчий зобов`язаний був, відповідно до частини 1 статті 214 КПК України, невідкладно, але не пізніше 24 години після подання, внести відомості до ЄРДР та розпочати розслідування.

Додамо, що на паспорті об’єкту “Гранд-Палас” вказано: початок будівництво стартувало у I кварталі 2019 року і завершиться у I кварталі 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне