Хмельничанин заплатить 17 тис. грн штрафу за їзду у тролейбусі без маски і документів

Фото: НГП

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував на 17 тис. грн місцевого мешканця за порушення карантину. Інформує НГП.

Про це сказано у постанові від 6 листопада.

За матеріалами справи 2 вересня о 13 год. 30 хв чоловік перебував у тролейбусі №11 сполученням «Озерна-Катіон» без одягнених засобів захисту (распіратор, захисна маска), а також без документів, що посвідчують особу, чим порушив п.п. 1, 2 п. 10 Постанови КМУ №641 від 22 липня 2020 року.

До суду на неодноразові виклики порушник не з`являвся. При цьому подавав заяви про відкладення розгляду справи, оскільки перебував у відрядженні, а також хворів і був на самоізоляції. Однак чоловік не прикріпив свої заяви відповідними документами, тому суд розцінив це затягуванням термінів розгляду адміністративної справи та уникнення відповідальності за скоєне.

Натомість вина чоловіка у вчиненні вказаного правопорушення підтверджується: протоколом про адміністративне правопорушення; письмовими поясненнями водія тролейбуса, яка пояснила, що чоловік перебував в тролейбусі без маски і на прохання кондуктора одягнути маску він відмовився, після чого тролейбус припинив рух по маршруту; відеозаписом з місця події, на якому зафіксовано, що чоловік перебував в тролейбусі без маски, на прохання одягнути маску, він відмовлявся.

Крім штрафу, з порушника стягнули 420,4 грн судового збору.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне