Хмельниччина: партії та політики розмістили білборди з нагоди Дня незалежності

Фото: https://www.oporaua.org/

На Хмельниччині спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди, які політичні сили та окремі політики розмістили з нагоди Дня Незалежності України. Політична реклама такого типу наявна, зокрема, в Хмельницькому, Старокостянтинові, Шепетівці та Кам’янці-Подільському.

У Хмельницькому ОПОРА зафіксувала білборди таких політичних сил, як «Європейська Солідарність», «За майбутнє» та «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». В останньому випадку це привітання зі святом від депутатів Дмитра Палія та Віталія Худецького, які представляють партію ВО «Батьківщина» в Хмельницькій міській раді, а також хмельницького підприємця Олександра Кізляра, який балотувався до Хмельницької міської ради на місцевих виборах 2015 року. Привітав хмельничан з Днем Незалежності й колишній депутат Хмельницької обласної ради від ВО «Свобода» Іван Гончар, який минулого року заявив про свій намір брати участь у виборах міського голови Хмельницького та достроково склав депутатські повноваження.

Політична зовнішня реклама «Європейської Солідарності» розміщена і в Старокостянтинові. Є також білборд з привітанням від депутата Хмельницької обласної ради, члена депутатської фракції Аграрної партії України Олександра Співака.

На Шепетівщині ОПОРА зафіксувала білборд з привітанням від партії «За конкретні справи».

«Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року виборчий процес офіційно стартує 5 вересня, однак вже сьогодні, з огляду на навалу політичної реклами на вулицях, в ЗМІ та соцмережах, ми можемо говорити про фальстарт виборчої кампанії. Поява на вулицях білбордів з привітаннями від партій та політичних лідерів – ще одне свідчення того, що неофіційні виборчі кампанії стартували. І хоча виборче законодавство політичні сили при цьому не  порушують, така їхня діяльність суперечить принципу рівних можливостей», – зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області Андрій Попик.

Відповідно до частини 1 статті 52 Виборчого кодексу України передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Згідно зчастиною 1 статті 53 цього Кодексу кандидат, партія (організація партії) – суб’єкти виборчого процесу можуть на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Кандидат, партія (організація партії) – суб’єкт виборчого процесу можуть також виготовляти друковані матеріали передвиборної агітації з використанням обладнання, що їм належить. Відомості, що містяться у таких матеріалах, повинні відповідати вимогам законодавства.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області

тел.: 097 935 13 90

e-mail: popyk@opora.org.ua

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне