Хмельниччина: у топ-п‘ятірці країн-імпортерів домінують партнери з Європи

101
Фото: ua.all.biz

За повідомленням Хмельницької митниці ДФС, вартість імпортованих товарів протягом дев‘яти місяців на терени області склала 14, 7 мільярда гривень. Це на 26 відсотків, або на 3 мільярди гривень більше, ніж було в аналогічному періоді 2018 року.

Відповідно до топ-п‘ятірки основних партнерів бізнес-спільноти Хмельниччини при імпорті товарів увійшли такі країни як Польща, Німеччина, Росія, Італія та Бельгія. Вони забезпечили ввезення на територію області понад 50 відсотків усієї виробленої за кордоном продукції.

Що стосується номенклатури імпорту, то з Європи на терени нашого краю надійшло вугілля кам’яне, комплектне технологічне обладнання для осушування, очищення та зберігання зернових культур. Також обладнання призначене для наповнення, сортування, закручування та маркування пляшок, вироби з чорних металів. Ще запчастини для автомобілів та сільгосптехніки, машини, що використовуються у текстильній промисловості, килимоткацькі верстати, сідельні тягачі. Та промислові лінії для хімічної промисловості, зерносушарки, косарки для газонів, полімери та пряжа.

Відповідно Хмельницькою митницею ДФС протягом проадміністровано до бюджету 3.2 мільярда гривень, які сплачено підприємствами-імпортерами. Виконання індикативу становить понад 120 відсотків, тобто у грошовому значенні додатково отримано понад 500 мільйонів гривень митних платежів, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 800 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне