Хмельницький підписав кредитну угоду з ЄБРР на будівництво сміттєпереробного комплексу

Фото: https://ngp-ua.info/

Фінансування комунальному підприємству надається під гарантію Хмельницької міської ради.

Загальна вартість усього Проєкту складає 36,5 млн євро, з них: кредитні кошти — 28,5 млн євро, грантові кошти від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (EU Neighbourhood Investment Platform) — 5 млн євро, співфінансування міста становитиме 3 млн євро. Технічну допомогу в реалізації проекту надає уряд Швеції.

За фінансовою моделлю, яку розробив ЄБРР, кредит надається на 13 років, під 5,75% річних, з пільгою у три роки.

«Кредит піде на будівництво сміттєпереробного комплексу. Грант, а це повторюся безповоротні, по суті подарункові 5 млн євро підуть на впорядкування діючого сміттєзвалища, відповідно до Євростандартів. Грантом, ми майже повністю перекриваємо відсотки по кредиту. Усі наші зусилля високо оцінені європейськими партнерами, нам довіряють і з нами співпрацюють! Маємо 3 роки на виконання проєкту. Вже у 2021-му розпочнемо першу чергу. Тендери, усі закупівлі, технагляд – це все буде здійснюватися європейськими стандартами спеціалістами наших партнерів», – розповів міський голова Олександр Симчишин.

«Це життєво важлива частина наших зелених інвестицій для покращення муніципальної інфраструктури та послуг у регіонах ЄБРР. Я рада, що ми підписуємо цей проєкт твердих побутових відходів в Україні у партнерстві з ЄС. Хмельницький – 43-те місто, яке зараз бере участь у нашій зростаючій родині Зелених міст ЄБРР, яка вже має вплинути на понад 50 мільйонів громадян від Олександрії до Улан-Батора», – заявила директор інфраструктурних проектів у Європі ЄБРР Сьюзен Горанссон

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне