Медик, фотограф, перевізник і представниця турпослуг. На Хмельниччині організована група торгувала covid-сертифікатами

Фото: Depositphotos

Хмельницький міськрайонний суд відправив від нічний домашній арешт лікарку-педіатра Центру первинної медико-санітарної допомоги та професійного фотографа з Кам’янця-Подільського, підозрюваних у несанкціонованому доступі до інформації, яка оброблюється у автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах.

Про це повідомляє “Незалежний громадський портал” з посиланням на дані судового реєстру.

За даними досудового розслідування, у травні 2022 року професійний фотограф розробив план із незаконного отримання коштів від громадян за виготовлення та видачу сертифікатів про проведену вакцинацію від хвороби COVID-19. З цією метою створив стійке злочинне об`єднання, куди залучив особу, яка займалася міжнародними перевезеннями, лікарку-педіатра і представницю туристичного агентства.

Роль перевізника і представниці турпослуг полягала у тому, що вони шукали інформацію про осіб, яким необхідно отримати сертифікати про вакцинацію, переконували їх надати гроші за отримання сертифікатів без фактичного введення вакцини.

Лікарка як виконавець, за вказівкою організатора групи, вносила в медичну інформаційну систему «MEDICS» несанкціоновані зміни щодо вакцинації від хвороби «COVID-19», без фактичного введення вакцини.

Шахраї брали з охочих по 3,5 тис. грн за підробку даних про вакцинацію двома дозами та виготовлення covid-сертифікату з подальшим генеруванням у застосунку «Дія».

Підозру організатору схеми та медику оголошено на початку 2023 року, досудове розслідування узнаходиться на завершальному етапі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне