Мешканці Хмельниччини віддали шахраям майже 70 тисяч гривень

Фото: https://www.volyn24.com/

Упродовж вихідних, 6-8 червня, до територіальних підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 4 повідомлення про здійснення шахрайських дій. У всіх випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) ККУ і наразі встановлюють усі обставини подій.

Так, 6 червня, близько 16.00 години до 73-річної жительки Дунаєвецького району зателефонувала невстановлена особа і під приводом непритягнення до відповідальності її дочки за пошкодження чужого телефона, шахрайським шляхом заволоділа коштами в сумі 17 тисяч гривень, які заявниця перерахувала через термінал самообслуговування.

35-річна хмельничанка, купуючи на одному із інтернет-сайтів твердий сир, теж потрапила на шахраїв і втратила 45 тисяч гривень, які перерахувала через мобільний додаток.

7 червня у Кам’янці-Подільському 26-річний місцевий житель намагався придбати за оголошенням в інтернеті ігрову приставку. Молодий чоловік перерахував за товар 5400 гривень, після чого зв’язок з продавцем перервався.

І у Хмельницькому 31-річна місцева жителька потрапила на доволі поширену «вудку» шахраїв, пов’язану із продажем дизельного пального. На цьому жінка втратила 1650 гривень.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачними і купувати товар тільки у перевірених продавців.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне