Мешканці Старого Кривина проти закриття старого кладовища

Фото: https://www.netishynrada.gov.ua/

Минулої неділі, 13 червня, в Старому Кривині біля Будинку культури відбувся схід села. Ініціатором зібрання стала староста Світлана Ясенчук, а приводом – депутатський запит Наталії Коваль, депутата Нетішинської міської ради (Самопоміч) про закриття старого кладовища по вул. Богдана Хмельницького.

Зібралися переважно ті старокривинці, які проживають неподалік кладовища. Світлана Ясенчук, яка головувала на зібранні, розповіла про «історію» виникнення питання закриття кладовища та про законодавчі наслідки такого кроку для старокривинців (утворення санітарної зони в радіусі 300 м, де забороняється житлове будівництво, сільськогосподарське оброблення земель та користування водою з криниць та ін.).

Люди висловлювали активно свою позицію проти закриття старого кладовища, історія якого нараховує не одну сотню літ та на якому розташовані родинні поховання. Одноголосно вони підтримали відповідне звернення до міського голови Олександра Супрунюка, під яким і підписались. У зверненні ситуацію мешканці села, які проживають біля старого кладовища, називають «огидною та скандальною».

 «У нас розгорілися справжні сусідські баталії щодо неможливості підзахоронення на кладовищі місцевих мешканців… Біля нього народилися та виросли наші родини. Нас не лякали систематичні поховання на тоді ще діючому кладовищі… Ми всі маємо право за нашим волевиявленням бути похованими у певному місці, за певними звичаями, поруч з раніше померлими родичами… У ситуації, що виникла за скаргою місцевої мешканки ( нею було придбане обійстя поряд з кладовищем близько 5 років тому – Авт.) та за підтримки Самопомочі зараз  закриють старе кладовище. Як тепер пояснити нашим батькам, що виконати їхню останню волю нам буде не можливо? …Замість того, щоб хоча б поцікавитись думкою решти мешканців, провести обговорення цього питання на зборах села, а краще – взагалі не зачіпати це питання, з яким ми мирно і спокійно живемо все життя, вони, не знаючи про Кривин абсолютно нічого, їздять і показують тележурналістам наші старі кладовища…», – йдеться у колективному зверненні.

У понеділок, 14 червня, на адресу міського голови надійшло відповідне звернення від старокривинців з проханням «донести до відома депутатів Нетішинської міської ради позицію більшості мешканців, яка проти закриття кладовища».

За інформацією Івана Романюка, секретаря міської ради, питання щодо закриття старого кладовища в Старому Кривині розглядатиметься на найближчому сесійному засіданні.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне