Мінсоцполітики: З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах

Фото: ілюстративне

На початку повномасштабної війни, стаючи на захист країни, не всі добровольці були оформлені до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ). Дехто, на жаль, загинув, у декого – залишились родини із дітьми.

Донедавна – через правову неврегульованість – діти таких добровольців, отримували виплати нижчі, за виплати для дітей загиблих Захисників та Захисниць України.

Щоб забезпечити їм соціальну підтримку та справедливі виплати, у березні 2024 р. Уряд прийняв рішення про збільшення розмірів адресної допомоги дітям загиблих Захисників-добровольців, які не входили до складу ДФТГ.

Відтепер вони отримуватимуть державну соціальну допомогу підвищеного розміру.

З 1 квітня її розмір підвищено з 2361 грн до 7800 грн на одну неповнолітню дитину та до 6100 грн – на кожну, якщо в сім’ї двоє і більше дітей. Виплата у таких розмірах буде здійснюватися щомісячно. Підвищення відбулось автоматично, додатково звертатись нікуди не потрібно.

Нагадуємо: діти загиблих добровольців мають право на отримання пенсії у разі втрати годувальника, якщо загиблий тато чи мама мали необхідну кількість страхового стажу. Якщо ж страхового стажу на момент загибелі було недостатньо, дитині нараховується державна соціальна допомога.

Прес-служба Міністерства соціальної політики

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне