На Кам’янеччині виявлено злочинну групу яка організувала схему незаконної вирубки дерев з подальшим її збутом

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, протягом року, були залучені правоохоронцями для спільного документування злочинної діяльності так званих «чорних лісорубів».

В ході реалізації зібраних доказів, 31 травня поточного року, злочинне угрупування було затримано «на гарячому» – під час незаконної рубки дерев в полезахисній смузі (смуга відводу) автомобільної дороги Р24 на відрізку населених пунктів Бурти та Оринин на території Кам’янець-Подільського району. Незаконно зрубано 79 дерев різних порід чим завдано збитків на суму 949 тис 657 грн.

Матеріали по даному факту направлено до Головного управління національної поліції в Хмельницькій області яким, після їх вивчення, здійснено об’єднання із матеріалами існуючого кримінального провадження щодо рубок, вчинених вказаною злочинною групою.

https://khmeln.dei.gov.ua/

На даний час триває розслідування кримінального провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України. Порушникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Це лише один з багатьох фактів протиправної діяльності правопорушників. Наразі, Держекоінспекцією у  Хмельницькій області продовжується співпраця з правоохоронцями по даному випадку та подальший розрахунок збитків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне