На Хмельниччині прооперували дівчину, яка постраждала внаслідок російської атаки: що відомо

Фото: ілюстративне

Завершилося оперативне втручання 17-річної пацієнтки, яка вчора ввечері постраждала внаслідок російської атаки у Старокостянтинівській громаді. Зараз її стан стабільний.

Про це повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Мама дівчини розповіла Суспільне Хмельницький, що донька — студентка першого курсу Острозької академії, приїхала на свято додому. Під час повітряної тривоги перебувала біля вікна. І коли збивали “шахед” вона отримала поранення.

“Ми 40 хвилин не могли викликати швидку, бо була повітряна тривога. Дитина спливала кров’ю і задихалася. Попередній аналіз, висновок — це в нас контузія легень, контузія спинного мозку, і ми не знаємо, що там ще”.

За словами тимчасово виконуючої обов’язки директора Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги Лариси Чубенко, бригада швидкої допомоги приїхала після закінчення повітряної тривоги.

“Бригада швидкої допомоги працювала згідно із законодавством. Це була “червона зона”, де жодні служби під час обстрілу не працюють. Бригада прибула через 30 хвилин від початку виклику. Дитині 17,5 років. Весь час з нею контактував наш лікар, який координував дії до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Дитина була некритична. Її транспортували до лікувального закладу”, — розповіла Лариса Чубенко.

Лікарі реанімації у Хмельницькому, де наразі перебуває дівчина, на камеру про стан пораненої коментувати відмовилися. Сказали, що оперуватимуть дівчину сьогодні. Інформація про її стан буде завтра.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне