На Хмельниччині розпочала роботу Національна конференція медичних сестер

Фото: www.adm-km.gov.ua

Сьогодні Хмельниччина приймає гостей з усієї України: до обласного центру з’їхалися медичні сестри, аби обговорити в рамках Національної конференції, що присвячена Міжнародному дню медичної сестри «Медсестринство на варті здоров’я нації», актуальні питання професійної діяльності, зміни та перетворення, що відбуваються в медичній галузі у процесі її реформування. Організатор заходу – Хмельницька обласна асоціація медичних сестер.

Розпочався з захід з привітань від представників влади міста та області з нагоди професійного свята “янголів милосердя”. День цей почали відзначати на міжнародному рівні майже півстоліття тому – у 1965 році. А у 1974 році Міжнародна асоціація медичних сестер визначила датою його відзначення 12 травня – день народження Флоренс Найтінгейл, однієї із засновниць служби сестер милосердя.

www.adm-km.gov.ua

З найкращими побажаннями та подякою за важливу і відповідальну працю до присутніх в залі звернулася заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина. Як зазначила посадовець, медсестринство – це насамперед милосердя та співчуття, це те світло надії.

“Робота ваша надзвичайно відповідальна, і сподівання на вас покладаються дуже великі. З одного боку, ви маєте виправдати довіру лікаря, виконавши професійно та якісно усі його призначення. З іншого боку, пацієнт, який ввіряє вам своє здоров’я і сподівається не лише на якісне медичне обслуговування, а й увагу та щире співчуття. Ця подвійна місія дуже почесна і відповідальна. Тому сьогодні особливо хочеться побажати вам, шановні медичні сестри, щоб ви були здорові та щасливі, щоб вас поважали та цінували, а ви від своєї роботи отримували насолоду, вдячність від пацієнтів, повагу від суспільства та достойну винагороду за нелегку працю, “- сказала Світлана Андріївна.

З нагоди Міжнародного дня медичної сестри посадовець вручила відзнаки обласної адміністрації.

www.adm-km.gov.ua

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Вадима Миколайовича Лозового, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у надання медичної допомоги населенню області  Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком нагороджено:

  • Тофан Нелю Станіславівну,  сестру медичну палатну легенево-хірургічного відділення обласного протитуберкульозного диспансеру

  • Цісар Ніну Петрівну,  головну сестру медичну обласного госпіталю ветеранів війни

www.adm-km.gov.ua

До привітань долучились також перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Косовська. Також до присутніх в залі звернулася Президент Асоціації медичних сестер України Галина Івашко.

Після завершення урочистої частини учасники Національної конференції обговорюватимуть питання контролю інфекційних захворювань, етичні аспекти роботи медичних сестер, тощо.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне