На Хмельниччині суд звільнив від покарання затриманого на хабарі лікаря

Фото: поліція

Як йдеться у вироку Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, до отоларинголога Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні у березні 2016 року звернулась 26-річна дівчина, яка хотіла пройти стаціонарне лікування у медзакладі, аби на підставі виписки продовжити групу інвалідності.

Жінка у суді пояснила, що лікар запропонував їй не лікуватись стаціонарно, а просто купити довідку за 2 тис. грн. Її це обурило, тому вона звернулась до поліції. Згодом під контролем правоохоронців вона передала Володимиру Грицику хабар.

«Коли зайшла до службового кабінету лікаря, він сидів за столом, крім нього був ще один лікар та медична сестра. [Обвинувачений] у її присутності написав відповідну довідку, та після того, як вона повідомила йому про малий термін лікування, він виправив цифру, поставивши іншу дату на довідці. Після цього вона передала йому кошти, за що він подякував. Тоді ж вона вийшла з кабінету. […] На лікування в ЦРЛ вона не ходила, оскільки обурила поведінка лікаря», – наводять свідчення жінки у матеріалах справи, інформує zaxid.net.

Допитаний у суді лікар заперечив провину. Пояснив, що видав лише довідку про перебування жінки на амбулаторному лікуванні. Також він назвав жінку провокаторкою, бо вона начебто фігурувала у іншому кримінальному провадженні щодо вимагання хабарів.

Суддя Юрій Мантуляк визнав Володимира Грицика винним у порушенні ч.3 ст. 354 ККУ (отримання працівником установи, що не є службовою особою, неправомірної вигоди) та ч.2 ст. 358 ККУ (складання працівником установи, що не є службовою особою, завідомо підробленого документу).

Суд призначив йому 8,5 тис. грн штрафу, але водночас звільнив від цього покарання через завершення строків давності. Володимир Грицик повинен буде лише заплатити 1 тис. грн за проведені під час розслідування експертизи.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне