На Хмельниччині судитимуть керівника підприємства, який привласнив 400 тис грн, виділених з бюджету на ремонт доріг

155
Фото: slinko.com.ua
Органами прокуратури області спільно з іншими правоохоронцями продовжується активна робота з виявлення порушень у сфері бюджетних відносин.
 
В межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Старокостянтинівського відділу Головного управління Національної поліції в області,  встановлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення ремонту доріг місцевого значення.
 
Відповідно до договорів підряду, укладених між приватним підприємством та сільськими радами, суб’єкт господарювання в межах договірної ціни у розмірі понад 1,7 млн грн взяв на себе зобов’язання виконати поточний ремонт доріг у двох селах Старокостянтинівського району.
 
Однак, не виконавши усіх ремонтних робіт у повному обсязі, підрядник склав завідомо неправдиві акти про їх проведення.
 
Шляхом завищення обсягів виконаних робіт, він заволодів бюджетними коштами на суму близько 400 тис грн.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах), ч.ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.
 
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Старокостянтинівського районного суду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне