На Хмельниччині вилучили 147 кг незаконної риби

На Хмельниччині вилучили 147 кг незаконної риби
Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Про виявлені порушення повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

У період з 22 по 28 лютого інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 12 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. З них чотири – це грубі порушення правил рибальства, два – за ч.3 ст.85 КУпАП та шість – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

«У ході проведених заходів вилучено 147 кг водних біоресурсів, з яких 20 кг – раки. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 003 грн», – зазначили в Управлінні.

23 лютого на ринку в смт Чемерівці патрульні виявили місцевого жителя, який торгував рибою без відповідних документів. Чоловік намагався продати 20 кг коропа, 10 кг карася та 15 кг товстолоба.
Аналогічне порушення було також викрито на ринку в м. Нетішин. Громадянин намагався реалізувати 15 кг карася. На винних осіб складено адміністративні протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Карась без документів на ринку в Нетішині Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Того самого дня інспектори викрили двох чоловіків, які здійснювали незаконне добування водних біоресурсів. Інцидент стався на р. Горинь, в м. Славута. Чоловіки добули 33 екз. та 36 екз. раків відповідно. На порушників склали протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства.

25 лютого рибоохоронці зафіксували незаконне підводне полювання із застосуванням підсвічування. При цьому двоє порушників встигли наловити 88 екз. раків. Нанесені збитки склали 2244 грн. Подія сталася на р. Горинь, в м. Славута. Складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

Також протягом 26-27 лютого на ринках Хмельниччини було зафіксовано незаконний продаж водних біоресурсів. Місцеві жителі реалізовували без відповідних документів 7 кг коропа, 10 кг карася, 50 кг піленгаса та 15 кг раків. Інциденти трапились на ринках в смт Стара Синява та в м. Кам’янець-Подільський.

15 кг раків продавали на ринку в Кам’янці-Подільському Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

На всіх винних осіб оформлено протоколи за ст.88-1 КУпАП. Матеріали справ буде направлено до суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне