На Хмельниччині за фактом смерті у лікарні 4-річної дитини слідчі відкрили кримінальне провадження

98
Фото: pmg.ua

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за фактом смерті у лікарні 4-річного хлопчика відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 140 Кримінального кодексу України.

5 листопада 2019 року до поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря патологоанатомічного відділення Хмельницької обласної лікарні про те, що у відділення з однієї з районних лікарень доставлено тіло 4-річної дитини, яка померла напередодні.

Як з’ясували працівники поліції, дитину доставили до районного медичного закладу на стаціонарне лікування 4 листопада об 11.45 годині з попереднім діагнозом «ацитономічний синдром». Близько 16.40 години того ж дня хлопчик помер.

За фактом смерті слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 140 Кримінального кодексу України – Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років. Або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

З метою встановлення точної причини смерті потерпілого у рамках розслідування призначена комісійна судово-медична експертиза. В ході якої найкомпетентніші фахівці профільних медичних установ комісійно провели розтин тіла.

Розтин показав, що тілесних ушкоджень, характерних для насильницької смерті, у померлої дитини не було. Наразі слідчі очікують остаточних результатів судово-медичної експертизи.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне