На Хмельницькій АЕС відбулася виробнича нарада з представниками корейських компаній

96
Фото: adm-km.gov.ua

30 жовтня на Хмельницькій АЕС відбулася технічна нарада із представниками провідних корейських компаній у галузі енергетики Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) та Doosan. Які зацікавлені у співпраці з Енергоатомом.

Візит розпочався із ознайомлення іноземних гостей з відновлювальними роботами на турбогенераторі першого енергоблока. Після якого відбулася ділова зустріч за участі керівництва Хмельницької АЕС.

Розпочинаючи нараду, генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко поінформував присутніх про основні показники діяльності енергопідприємства, заходи із підвищення безпеки діючих енергоблоків. Та детальніше зупинився на проведенні ремонтно-відновлювальних робіт у рамках продовження терміну експлуатації першого енергоблока.

У ході зустрічі іноземні гості цікавилися різними етапами модернізації генератора на Хмельницькій АЕС. Як відомо, співпраця із фірмою ALSTOM розпочалася ще на початку двотисячних років. А приводом стали технологічні проблеми на статорах генератора ТВВ-1000-2,  виготовлених на російському підприємстві «Електросила». Модернізація статора генератора на другому енергоблоці спеціалістами фірми ALSTOM стала для вітчизняної енергетики пілотним проектом. Після успішного її проведення було прийнято рішення про здійснення таких процедур на статорах аналогічних  генераторів інших АЕС нашої держави. Зокрема, і на статорі генератора першого енергоблока. Згодом актуальною стала модернізація роторів. Процес розпочався із ЮУАЕС, де відповідні заходи було проведено на третьому енергоблоці. До широкомасштабної модернізації долучилась і ХАЕС.

На зустрічі іноземні гості заявили, що вони зацікавлені у співпраці із ДП «НАЕК «Енергоатом» та його відокремленими підрозділами у сфері постачання високоякісних генераторів власного виробництва, які відповідають міжнародним стандартам. Під час обговорення вони цікавились вимогами, стандартами, які діють у ядерній галузі України. Також розглядали пропозиції фахівців щодо підвищення ефективності обладнання,  важливого для виробництва електроенергії

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне