На річці Случ затримано двох браконьєрів

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

09 червня цього року державними інспекторами з охорони навколишнього  природного середовища Хмельницької області спільно з правоохоронцями Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області було затримано двох мешканців Красилівщини, які на надувному човні сітками ловили рибу на р.Случ неподалік від с.Волиця.

У браконьєрів  було вилучено три сітки довжиною 135м, 75м та 78м відповідно та незаконно виловлену рибу: карась – 56 екз.; плітка – 4 екз.; окунь – 17 екз.; лящ – 20 екз.; судак – 7 екз.; щука – 1 екз.; рак – 1 екз.

На браконьєрів складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Відповідно до вимог цієї статті, за здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою та іншими забороненими знаряддями лову передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину, незалежно від її розміру, інспекторами проведено розрахунок шкоди, заподіяної порушенням законодавства. Тож, за таку рибалку чоловікам доведеться сплатити 211 тис. 395 грн. збитків!  

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне