На Шепетівщині врятували лебедя

Фото: https://consumerhm.gov.ua/

6 листопада до Шепетівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло повідомлення від мисливствознавця ДП «Шепетівський лісгосп» Ситарука Вадима Івановича.

Він розповів, що під час обстеження мисливських угідь натрапив на лебедя, який рухався дорогою в напрямку від Шепетівки до села Климентовичі. Лебідь був знесилений, не міг злетіти. Вадим Іванович відловив птаха та доправив його на територію лісгоспу, де той був відігрітий та нагодований. 

https://consumerhm.gov.ua/

Фахівець ветеринарної медицини Шепетівської міської державної лікарні ветеринарної медицини Карпенко О.П. провів клінічний огляд лебедя та було прийнято рішення направити його до Хмельницького реабілітаційного центру для диких тварин. 7 листопада лебедя транспортовано до місця призначення для надання висококваліфікованої допомоги та подальшої реабілітації.

Нагадуємо, що найголовнішою потребою для усіх водоплавних птахів є наявність відкритої водойми з доступним кормом. У зв’язку з цим, побачивши птаха, який потребує допомоги та перебуває у нетиповому для нього місці, – повідомляйте у відповідні зоозахисні організації!

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне