На Шепетівщині виявили рибалку, що порушив нерестову заборону

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

30-річний чоловік займався незаконним виловом риби у період нересту на одній з водойм Шепетівщини. Заподіяна довкіллю шкода складає більше 30 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 1 квітня по 30 червня на Хмельниччині діє нерестова заборона, під час якої риба має можливість відновити свою популяцію та зміцнити її перед наступним рибальським сезоном. З метою збереження водних біоресурсів правоохоронці постійно здійснюють профілактичні рейди водоймами району.

21 квітня під час одного з таких рейдів близько 07:00 години ранку на меліоративному каналі між селами Майдан Вила та Дубрівка поліцейські виявили місцевого жителя. Чоловік за допомогою сіток здійснював незаконний вилов риби. 

Загалом порушник встиг виловити 17 рибин: карасів, окунів, лінків та щуку. За попередньою оцінкою, загальна сума збитку, яку він завдав довкіллю, складає близько 30 тисяч гривень.

Знаряддя лову, шість рибальських сіток та рибу поліцейські вилучили. 

За даним фактом дізнавачі Шепетівського РУП відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу до 3-х тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до трьох років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне