Не допустити багатолюдних пасхальних служінь: асоціація лікарів Хмельниччини звернулися до голови ОДА

Фото: https://www.mid-day.com/

Звернення до голови Хмельницької ОДА, голови комісії 

з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Габінета Д.А.,

головного  державного санітарного лікаря Хмельницької області Балашова О.В.

Напередодні найбільшого християнського свята Пасхи хочу публічно звернутися до Вас, як очільників протиепідемічних комісій, яка має особливі повноваження щодо міроприємств, які проводяться в області і направлені на профілактику поширення корона- вірусної інфекції.  В першу чергу, хочу звернути Вашу увагу на недотримання православними конфесіями, особливо Московського патріархату, вимог карантинних заходів, затверджених постановою КМУ № 215. Національний план міроприємств передбачає домовленість керівників областей з очільниками церков щодо обмеження проведення багатолюдних зібрань, що не виконується релігійними громадами. Так, продовжуються богослужіння у церквах, а у Вербну неділю проводились багатолюдні заходи.

Прошу Вас вплинути, певним чином, і не допустити  багатолюдних пасхальних служінь,  які вже плануються і це може призвести до спалаху коронавірусних захворювань.   Викликають подив грубі помилки в порушенні алгоритму дій, затвердженого інструкцією влади і керівників ЛПЗ по транспортуванню хворого з підозрою на коронавірусне захворювання. Так, з м. Кам´янець-Подільського, на протязі декількох годин не могли евакуювати хворого із кабінету сімейного лікаря. Порушення діючих інструкцій в Шепетівській ЦРЛ, що призвело до самоізоляції всього реанімаційного відділення, а лікар цього відділення, знаходячись на самоізоляції, спокійно, без спецодягу, в одній захисній масці дає інтерв´ю журналістці за межами відділення. Порушення інструкції і відсутність засобів захисту призвело до інфікування вісьмох медиків Чемеровецької ЦРЛ, які до того ж і не ізольовані в обсерваційні центри. Дивують також дії медичних працівників Ізяславської ЦРЛ, які, виявивши підозру на коронавірусну природу пневмонії в терапевтичному відділенні не госпіталізували її у Хмельницьку інфекційну лікарню, а перевели в інфекційне відділення Ізяславської ЦРЛ. Не дивлячись на заборони, продовжують роботу продовольчі ринки м.Кам´янець-Подільського. Такі дії можуть призвести до сплеску коронавірусної інфекції на території області.

Прошу Вас посилити контроль за дотриманням карантинних заходів та забезпечення медичних працівників засобами захисту відповідно до протиепідемічних вимог.

Голова асоціації лікарів Хмельницької області   А.І.Побережний

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне