Нетішин: за неякісну роботу підряднику не заплатять

Фото: www.netishynrada.gov.ua

27 липня 2018 року було опубліковано оголошення про проведення процедури проведення відкритих електронних торгів (Прозоро) по об’єкту «Капітальний ремонт території загального користування (заміна тротуарів та пішохідних доріжок ) по пр. Незалежності та вул. Будівельників у м. Нетішині». Очікувана вартість закупівлі становила 9 млн. 425 тис. 30 грн.

Загальна площа, яка підлягає капітальному ремонту, – 4 тис. 300 м. кв. (територія біля магазину «Волинь», біля торгового центру, тротуар від торгового центру до «зеленого» ринку, пішохідна територія від торгового центру до універмагу).

За результатами електронних торгів, які відбулися 20 серпня 2018 р., найбільш економічно вигідну пропозицію (9 млн. 300 тис. грн.) надало ТОВ «Будівельна компанія «Спеціалізоване Управління-39» (м. Рівне). Його визнано переможцем закупівлі. (Рішенням міської ради в липні 2018 р. на цей об’єкт було виділено 2 млн. 154 тис. грн., а решту суми – 7 млн. 146 тис. грн. – в січні 2019 р.).

10 вересня 2018 року укладено відповідний договір між управлінням капітального будівництва виконавчого комітету міської ради (відповідно до рішення 42 сесії міської ради VII скликання від 12 червня 2018 р. виконує функції замовника робіт) та ТОВ «БУ «СУ-39». Підрядник розпочав роботи після отримання необхідних дозвільних документів у відділі державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) виконавчого комітету міської ради.

У 2018 році роботи були виконані по пр. Незалежності (тротуар поряд з буд. 21а) та розпочаті поблизу торгового центру. Поновились вони в нинішньому році з настанням сприятливої погоди.

Прикро, але підрядник, як свідчать факти, виконував роботу неякісно.

За словами начальника управління капітального будівництва виконавчого комітету міської ради Ярослава Петрука, на ім’я директора ТОВ «БК «СУ-39» В. Ляшука з початку нинішнього року було направлено 3 листи (3.01, 25.03 та 4.04.). В першому з них були зазначені зауваження щодо систематичного, а після завершення робіт – остаточного прибирання об’єкту від залишків матеріалів та відходів, які виникли під час робіт, виконання яких передбачено договором. У двох інших було зазначено, що при здійсненні контролю за виконанням робіт по об’єкту «Капітальний ремонт території загального користування (заміна тротуарів та пішохідних доріжок) по просп. Незалежності та вул. Будівельників у м. Нетішині» встановлено, що при вкладанні тротуарної плитки верхня горизонтальна поверхня є нерівною. Відхилення по висоті плитки складають до 8 мм. Також виявлено застосування неякісних матеріалів, зокрема вкладена тротуарна плитка місцями щербата, містить тріщини, що є недопустимим.

Відповідно до укладеного договору, підрядник зобов’язаний за свій рахунок усувати виявлені недоліки та дефекти, допущені з його вини. Також підрядник несе відповідальність за неякісні використані матеріали. З проханням терміново прибути на об’єкт для перевірки відповідності обсягів і якості виконаних робіт до проектної документації та посилити контроль за якістю виконаних робіт, 1 та 4 квітня 2019 року були направлені листи за підписом Я. Петрука на адресу Ю. Демченка (м. Дубровиця), особи, яка здійснює технічний нагляд.

У перші дні квітня роботи були призупинені, а після обстеження об’єкта комісією – відновлені з урахуванням зауважень. Претензії занотовані і надіслані підряднику.

«Все в кінцевому результаті буде виконано відповідно до будівельних норм та стандартів. В іншому випадку не може бути й мови про оплату виконаних робіт», – запевнив перший заступник міського голови Іван Романюк, якому підпорядкована діяльність УКБ виконкому.

Він повідомив, що трохи згодом підрядник обов’язково приведе до належного стану ту територію перед торговим центром, де вже покладено тротуарну плитку.

Інформує відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне