Переховувалися у Києві: СБУ викрила колаборнатів, які мають спільний бізнес з окупантами

Фото: ілюстративне

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення Росії фігуранти відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на підконтрольну Україні територію.

Вони перереєстрували власну компанію за вимогами російського законодавства та відкрили рахунки в місцевих філіях банків РФ.

Пізніше підозрювані залишили у Сєвєродонецьку довірену особу, яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу. Готову продукцію реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України.

“При цьому одержані “прибутки” регулярно переводили до бюджету країни-агресора як “податки” і “збори”. Крім того, вони постійно сплачували “данину” представникам місцевої окупаційної адміністрації РФ за можливість “безперешкодного” ведення бізнесу”, — йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали у Києві одного з організаторів злочинної діяльності. Під час обшуків у його помешканні виявили понад 2 мільйони гривень і документи з доказами оборудки.

Іншого організатора схеми – затримали в Хмельницькому під час спроби втекти за кордон.

Третій фігурант переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини. Щодо нього тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність, вчинена у складі організованої злочинної групи. Їм загрожує від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне