Підозрюваний у замаху на зґвалтування літньої жінки буде під вартою до 24 жовтня – Старокостянтинівський суд

62
Фото: court.gov.ua

«Застосувати відносно підозрюваного у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.152 КК України, запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк по 24 жовтня 2019 року включно». Таку ухвалу постановив Старокостянтинівський районний суд, задовольнивши клопотання слідчого.

Правоохоронець посилався на те, що існують передбачені статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України ризики переховування підозрюваного від органів досудового розслідування та суду. Вчинення іншого кримінального правопорушення, незаконного впливу на потерпілу та свідків.

Обираючи найсуворіший запобіжний захід, суд врахував, що чоловік «підозрюється у вчиненні злочину середньої тяжкості із застосуванням насильства щодо особи похилого віку, який вчинено у стані алкогольного сп’яніння, не одружений. Тобто відсутні стійкі соціальні зв’язки, які б могли забезпечити його належну поведінку. Не працює, не має постійного джерела доходів. Також зловживає спиртними напоями, підтримує відносини з особами, що ведуть антигромадський спосіб життя. По місцю проживання характеризується негативно, підозрюється у вчинені злочину із особливою зухвалістю у денну пору доби. Що свідчить про його підвищену суспільну небезпеку, слідство знаходиться на початковій стадії, усі свідки невстановлені та не допитані. Підозрюваний вину не визнає, речові докази не досліджені».

44-річного жителя Старокостянтинова підозрюють у тому, що вдень 26 серпня цього року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він силою затягнув у кущі жінку похилого віку, що проходила неподалік. Намагався її зґвалтувати. Не вдалося цього зробити лише тому, що жінка чинила активний опір. На її крики прибігли люди, вважають слідчі.

Того ж дня чоловіка затримали. А наступного – вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне