Підприємець з Кам’янця-Подільського «зекономив» на податках півтора мільйона гривень

Фото: commons.com.ua

За результатами планової документальної перевірки фізичної особи – підприємця з міста Кам‘янця-Подільського, який веде господарську діяльність на загальній системі оподаткування і займається торгівлею продуктами харчування, працівники управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області виявили порушення у нарахуванні податкових зобов’язань.

Підприємливий комерсант примудрився включати до витрат товари, по яких не отримував дохід і таким чином, отримуючи з бізнесу реальні прибутки, задекларував збитки. Загалом витрати були завищені майже на 7,5 мільйона гривень. У результаті донарахування з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та ЄСВ склали 1 мільйон 419 тисяч гривень.

Як зазначають фахівці ДФС, несплата податків завжди призводить до фінансових санкцій та необхідності відповідати за мінімізацію податкових платежів. Натомість прозоре і правове ведення бізнесу – це реальний шлях до успіху, який обрала переважна більшість представників бізнес-спільноти краю.

«Податки – це плата за цивілізацію, бо саме від їх накопичення залежить стан доріг, громадського транспорту, обсяги державних інвестицій у освіту, медицину, соціальний захист. Своєчасне, усвідомлене та добропорядне декларування своїх доходів є ознакою культури та сприяє розвиткові територіальних громад. У наданні різного роду роз‘яснень та коментарів ми завжди відкриті перед бізнесом. З цією метою запроваджено ряд сучасних електронних сервісів, а також здійснюються такі традиційні форми співпраці, як робочі зустрічі, «круглі столи» та семінари», – підкреслила начальник управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне