Підприємства Хмельниччини наростили сплату ПДВ до 600 мільйонів гривень

5
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Протягом січня-квітня 2019 року ГУ ДФС у Хмельницькій області забезпечено збір податку на додану вартість до державного бюджету у сумі 644 000 000 гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено темп росту надходжень ПДВ у розміні 121.4 відсотка, з монетарним плюсом у 114 мільйонів гривень.

Сьогодні на Хмельниччині платниками ПДВ зареєстровано 4071 юридичну особу та 607 фізичних осіб-підприємців. Примітно, що з початку року загалом кількість платників ПДВ зросла на 100 суб‘єктів господарювання.

Водночас платникам відшкодовано з бюджету 365 мільйонів гривень податку на додану вартість. Якщо порівнювати з минулорічним рівнем повернення ПДВ з бюджету, то він зріс на 24 відсотки, або на 71 мільйон гривень.

«Впроваджуючи сучасні електронні сервіси з адміністрування та сплати ПДВ, фіскальна служба на ділі захищає інтереси легального бізнесу, упереджуючи формування, так званого схемного кредиту, створюючи рівні конкурентні, законодавчо захищені умови для розвитку бізнесу Хмельниччини. Тим паче, що процес відшкодування ПДВ бізнесу постійно удосконалюється, стає зрозумілим та швидким, що позбавляє будь-яких можливостей для маніпуляції та упереджує корупційні прояви», – підкреслила перший заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Оксана Домерат.

Нагадаємо, що в м. Хмельницькому процвітє стихійна торгівля. Питання припинення несанкціонованої торгівлі в Хмельницькому перебуває на постійному контролі. Особливої гостроти проблема стихійної торгівлі у невстановлених місцях набуває з настанням літньої спеки. Впродовж 4-х місяців 2019 року було притягнуто 123 громадяна до адміністративної відповідальності. Закликаємо хмельничан дбати про своє здоров’я та не купувати продукти з землі у невстановлених для торгівлі місцях.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне