Податковою міліцією Хмельниччини вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на 30 мільйонів гривень

Фото: http://genplanua.com/

Протягом 2019 року працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області встановлено низку порушень у сфері обігу підакцизних товарів, в ході яких виявлено та вилучено з протиправного обігу різноманітних підакцизних товарів більш як на 30 мільйонів гривень.

У числі вилученої з тіньового ринку продукції – спирт та алкогольні напої у кількості понад 5,5 тисячі дал, паливно-мастильні матеріали – понад 900 тонн, а також понад 50 тисяч пачок цигарок.

Як результат, розпочато 18 кримінальних проваджень за статтею 204 Кримінального кодексу України, з яких – 2 стосовно членів організованих злочинних груп, які займалися розповсюдженням алкогольного фальсифікату. Також складено 53 протоколи про виявлені адміністративні правопорушення, які спрямовано до суду. Загалом на території області припинено функціонування п‘яти незаконних виробництв підакцизних товарів.

Показово, що податківцями на постійній основі проводиться моніторинг сайтів Інтернет-мережі та мобільних додатків – месенджерів щодо встановлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів на території обслуговування. У підсумку такою діяльності було виявлено і вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

«Зокрема, у ході вжитих нами заходів виявлено 6 фактів реалізації підакцизних товарів через інтернет-сайти (sdachi.net.ua, prodaem.in.ua та drinkstore.4every.biz, dutyfreeshop.pro). Примітно, що реалізація підакцизних товарів здійснювалася з інших регіонів України. За даними випадками було повідомлено оперативні управління ГУ ДФС у Полтавській, Одеській, Чернігівській, Вінницькій областях та оперативне управління ГУ ДФС у міісті Києві», – розповів заступник начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області Олександр Амелін.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне