Поліцейські встановили учасників конфлікту у центрі Хмельницького

Фото: ілюстративне
У результаті 43-річний місцевий мешканець отримав важку травму голови. Розпочато два кримінальні провадження. За підозрою у нанесенні тілесних ушкоджень затримали жителя Хмельницького району.
 
Проводиться розслідування, під час якого буде встановлена роль кожного учасника події. Усі винуватці будуть притягнуті до передбаченої законом відповідальності.
 
У хмельницьких пабліках почало поширюватися відео конфлікту, який виник у центрі міста. Працівники поліції, які виїжджали на місце, встановили усіх учасників події та розпочали два кримінальних провадження – за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За попередньою інформацією, конфлікт розпочався після того, як у дівчини відібрали мобільний телефон, а 43-річний чоловік, який отримав травми, намагався їй допомогти.
 
Фігурант, який наніс потерпілому травми голови та ножове поранення, наразі затриманий. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри.
 
Разом з тим у пабліках під вище згаданим відео почали поширюватися заклики окремих осіб щодо об’єднання з метою вчинення самосуду над учасниками конфлікту.
 
Поліція попереджає, що такі заклики та дії є кримінально карними у відповідності до статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Максимальний термін покарання – до восьми років позбавлення волі.
 
Сектор комунікації поліції Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне