Поліцейські затримали одесита, який ошукав пенсіонерку на 11 тисяч доларів

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Зловмисником виявився 46-річний одесит, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Він ошукав потерпілу за допомогою стандартної схеми «ваш родич у біді».

Вчора, 5 жовтня, до жительки Старокостянтинова зателефонував невідомий чоловік, і, представившись лікарем, повідомив, що її донька потрапила у ДТП й терміново потрібні гроші на її лікування.

Налякана пенсіонерка погодилася передати гроші і назвала псевдолікарю свою адресу. За деякий час шахрай приїхав до старенької, і вона передала йому вищезазначену суму. 

Коли ж потерпіла зрозуміла, що її ошукали, звернулась із заявою до поліції. Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, правоохоронці швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився житель м. Одеси, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Поліцейські знали, в якому приблизно напрямку він рухається, тож вислали орієнтування колегам із Вінниччини, де його і затримали. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. 

Слідчі відділу поліції №1 (м. Старокостянтинів) за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Наразі вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне