Поліція Хмельниччини не знайшла криміналу у справі про зґвалтування корови

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Зоозахисники, які стежать за фактами знущання з тварин повідомили, що правоохоронці закрили кримінальну справу у справі катування та зґвалтування корови мешканцем одного з сіл на Красилівщині, оскільки не знайшли там факту кримінального правопорушення. Полишати цю справу захисники тварин не будуть і вже готують скаргу на закриття кримінального провадження.

Інформує ресурс podillyanews.com

Нагадаємо, наприкінці травня у соцмережах виклали фото знесиленої корови, що лежала на узбіччі дороги, була травмована та не могла пересуватися самостійно. Як з’ясувалося згодом, з тварини познущався мешканець одного з сіл в Антонінській громаді у Хмельницькому районі. Цього чоловіка, як писали у коментарях, і раніше помічали у нездоровій схильності до знущання та згвалтування свійських тварин. Проте, “вправити йому мізки” охочих не знайшлося. Тож історія набула розголосу, можна сказати, випадково – просто через те, що небайдужий чоловік не зміг пройти повз травмовану тварину.

Обставини знущання з тварини правоохоронці Хмельниччини взялися розслідувати, проте, як йдеться у повідомленні Гуманістичного руху порятунку тварин UAnimals, трохи більше, ніж через місяць кримінальне провадження закрили. Бо “логіка поліції така: після загоєння травм корова не є скалічена, отже, порушення не можна кваліфікувати як кримінальне, лише як адміністративне”, – йдеться у повідомленні зоозахисників. Тобто, того, що над твариною цинічно познущалися, того, що у неї були вибиті зуби, через що тварина не зможе нормально їсти, для поліції недостатньо, аби кваліфікувати справу за статтею 299 Кримінального кодексу України “Жорстоке поводження з тваринами”. Натомість, як зазначають зоозахисники, правоохоронці намагаються обмежитися “адміністративкою”, за якою підозрюваному у знущанні та згвалтуванні з тварини загрожує від 3400 до 5100 гривень штрафу.

Те що підозрюваний у нелюдському ставленні до тварин може становити загрозу і для людей, з якими мешкає поруч, поліцію, схоже, не обходить.

Офіційно про хід розслідування справи про знущання з тварини у поліції Хмельниччини наразі не прокоментували. Так само як і історію зі зґвалтуванням неповнолітнім собаки у Летичеві – про те, як просувається розслідування повідомили днями знову ж таки зоозахисники.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне