Працівники НПП «Мале Полісся» провели ряд відновлювальних робіт на маршруті стежки «Перлина Славутчини»

Фото: Національний природний парк “Мале Полісся”

Територія навколо славнозвісних Голубих озер, де розташована екологічна стежка «Перлина Славутчини», цілорічно піддається значному антропогенному впливу, адже кількість бажаючих відпочити в цій мальовничій місцевості досить велика. Нажаль, серед рекреантів часто трапляються безвідповідальні та несвідомі громадяни.  Відпочиваючи, вони дозволяють собі поводитись ганебно  та руйнувати об’єкти облаштування туристично-рекреаційної інфраструктури та залишати по собі гори сміття.

Отож, у зв’язку з тим, що туристичний сезон набирає обертів, працівники Національного природного парку «Мале Полісся» спільними зусиллями провели ряд відновлювальних робіт на маршруті екологічної стежки «Перлина Славутчини». Вони відремонтували та оновили інформаційні стенди, полагодили лавочки для відпочинку, встановили нові агітаційні плакати.

Національний природний парк “Мале Полісся”

Нагадаємо, що екологічна стежка, відкрита на території гідрологічного заказника «Голубе озеро», є спільним здобутком колективу НПП, здійсненим за фінансової підтримки Громадської організації «Інститут солідарності громад Романа Мацоли». З 2017 року «Перлина Славутчини» дає можливість різним категоріям відвідувачів знайомитися з об’єктами живої і неживої природи заказника. Учні та студенти, відпочиваючи, мають можливість тут спілкуватися з природою, вивчати та досліджувати рослинний і тваринний світ, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу. А проведені парківцями екскурсії екостежкою підвищують туристичну привабливість регіону серед місцевих жителів та гостей краю.

Національний природний парк “Мале Полісся”

Працівники НПП вкотре закликають відвідувачів шанувати природу та людську працю, не руйнувати того, що було зроблено для Вашого ж комфортного і пізнавального відпочинку!

https://www.facebook.com/groups/NationalParkMalePolisja

Джерело: Національний природний парк “Мале Полісся” 

Нагадаємо, що шепетівські рятувальники під час гасіння пожежі житлової будівлі врятували власника. На місце виклику негайно було направлено 2 відділення 21 Державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття вогнеборців площа пожежі сягала 40 кв.м. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне