Правоохоронці Хмельниччини “полюють” на продавців первоцвіту

Фото: https://zmi.ck.ua/

На Кам’янеччині поліцейські проводять рейди під умовною назвою “Первоцвіт – 2021”, які спрямовані на попередження, виявлення та припинення незаконної торгівлі рідкісними видами ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України.

З 1 березня лише за тиждень працівниками поліції та екологами оформлено 7 протоколів про адміністративні правопорушення за незаконний продаж підсніжників.

Оперативну роботу правоохоронців та екологів зосереджено в місцях збору, транспортування та збуту рослин, на шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 88-1 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу. Крім того, за один екземпляр незаконно добутого рослини передбачена відповідна компенсація за її знищення: проліски – від 49 до 62 гривень, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафран (крокуси), сон-трава – від 37 до 62 грн. залежно від виду.

Разом з тим, за порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України (стаття 90 КУпАП): тягне за собою накладення штрафу від 340 грн. до 510 грн. з конфіскацією незаконно добутого рослинного світу.

Також повідомляємо: що будь-яка торгівля об’єктами рослинного світу потребує дозволу, який має вимагати як адміністрація ринку, так і правоохоронці.

Інформує Хмельницький TIMES 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне