Протягом одного дня порушники завдали збитків на понад 2 тис. грн, – Хмельницький рибоохоронний патруль

116
Фото: darg.gov.ua/

18 вересня 2019 року Хмельницький рибоохоронний патруль викрив два грубих порушення правил рибальства.

Близько 7 години інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома ятерями. Інцидент стався на р. Случ, поблизу с. Воронківці Красилівського району. Порушник на дерев’яному човні виловив 8 кг риби: карась сріблястий – 121 екз., ротан – 2 екз. та плітка – 1 екз.. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 2 176 грн.

Складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову (два ятери), човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучено ятір, човен та водні біоресурси (карась сріблястий – 4 екз., ротан – 4 екз. та в’юн – 2 екз.). Завдано збитків у розмірі 176 грн. Випадок задокументували на р. Ікопоть, поблизу с. Пашківці Старокостянтинівського району. Адмінсправу за ч. 4 ст. 85 КУпАП буде направлено до районного суду для притягнення особи до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384 98 10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, в’юна – 17 грн.  

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне