Рік під наглядом тітки: Ярмолинецький суд виніс вирок дівчині за крадіжку парфумів

23
Фото: court.gov.ua

Ярмолинецький районний суд визнав 15-річну шепетівчанку винною у вчиненні крадіжки та на підставі частини 1 статті 105 КК України звільнив її від покарання без визначення його виду і розміру.

«Застосувати до неповнолітньої обвинуваченої (…)примусові заходи виховного характеру у вигляді передачі її під нагляд тітці (…) на строк 1 рік», – ідеться у вироку суду.

За вироком, цьогоріч 18 вересня з прилавку магазину в Ярмолинцях дівчина викрала парфумовану жіночу воду вартістю 425 гривень. Правоохоронці кваліфікували її дії, як крадіжку.

Свою вину неповнолітня обвинувачена в судовому засіданні визнала повністю, розкаялася і просила передати її тітці під нагляд.

«Суд прийшов до висновку про те, що неповнолітня обвинувачена на момент постановлення вироку не потребує застосування покарання. Тому щодо неї необхідно застосувати примусові заходи виховного характеру, у вигляді передачі її під нагляд тітки на строк 1 рік. Оскільки вона не заперечує проти застосування такого виховного заходу та спроможна здійснювати ефективний вплив та регулярний контроль за поведінкою своєї племінниці», – зазначає суддя.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне