СБУ в Хмельницькому затримала посадовця ВЛК, який вимагав неправомірну вигоду за «списання» пораненого військовослужбовця

Фото: Управління СБ України у Хмельницькій області
Служба безпеки України викрила заступника голови ВЛК Хмельницького гарнізонного госпіталю і водночас директора однієї з благодійних організацій на вимаганні неправомірної вигоди.
 
За даними слідства, до посадовця звернувся військовослужбовець за консультацією щодо переліку необхідних документів для визнання його обмежено придатним після отриманого в зоні бойових дій поранення.
 

Управління СБ України у Хмельницькій області

 
Медик гарантував чоловіку, що за грошову винагороду оформить відповідну медичну документацію та підвердить діагноз. Ціна питання становила 40 тисяч гривень.
 
Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання зазначеної суми у власному автомобілі.
 

Управління СБ України у Хмельницькій області

 
Фігуранту повідомлено про підозру за ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Триває слідство.
 
Спецоперацію з викриття проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області спільно з УСР та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне