Шепетівський суд розгляне справу обвинуваченого у розбої та ухиленні від відбування покарання

103
Фото: court.gov.ua

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу щодо 42-річного шепетівчанина. Котрому інкримінують розбій та ухилення засудженого від відбування покарання у виді позбавлення права займатись певною діяльністю.

За версією досудового слідства, зранку 21 липня цього року неподалік від поліклініки у м. Шепетівка обвинувачений напав на чоловіка. Завдав кілька ударів в голову, потім приставив викрутку до тулуба і, погрожуючи, змусив того зняти з пальця золоту обручку й віддати її.

Того дня, за словами слідчих, обвинувачений їздив за кермом  авто у стані алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія. Бо, згідно з вироком Шепетівського міськрайонного суду від 22 січня 2019 року, він засуджений за частиною 1 статті 286 КК України до 2 років обмеження волі (від відбування цього покарання звільнений на 1 іспитовий рік). Та позбавлений права керування транспортними засобами на 2 роки.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Довідково: стаття 389 Кримінального кодексу України. Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі

Частина 1. Ухилення засудженого від сплати штрафу або від відбування покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, –

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на той самий строк.

Стаття 187 Кримінального кодексу України. Розбій

Частина 1. Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне