Суд не виніс покарання молодику, який виклав фото виборчого бюлетеня в Інтернет

5
Фото: Радіо Свобода

Звільнити  від адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 212-10 КУпАП – «Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму», у зв’язку з малозначністю вчиненого ним правопорушення, обмежившись усним зауваженням. Таку постанову виніс Віньковецький районний суд 18-річному жителю Віньковець.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, молодий чоловік 21 квітня 2019 року під час голосування на чергових виборах Президента України в кабінці для таємного голосування сфотографував свій бюлетень з відміткою волевиявлення. А фото виклав в Інтернет.

У суді запевнив: це була не агітація за певного кандидата, а хизування перед друзями першим голосуванням на президентських  виборах.

«Заслухавши порушника, дослідивши представлені докази, слід вважати доведеним його вину у вчиненні  правопорушення оговореного ст. 212-10 КУпАП. Оскільки він оприлюднив в  електронних засобах  масової інформації фотографію свого виборчого бюлетеню, призначеного для голосування на чергових виборах президента України з відміткою за певного кандидата. А також в порушені ст. 7 ч.1  ЗУ «Про вибори Президента України»  здійснив фотографування в кабінці для таємного голосування на виборчій дільниці в місцевому  будинку культури смт. Віньківці», – зазначає суддя.

Разом з тим суд врахував вік порушника, ставлення до вчиненого, добровільне видалення фото бюлетеня з мережі. Тож дійшов до висновку про можливість застосування до нього усного зауваження.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Нагадаємо, що у Полонському районі суд оштрафував жінку, що вкрала гроші у товаришки. Полонський районний суд визнав винною у крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України) 59-річну жительку смт. Понінка та призначив їй покарання – 850 гривень штрафу. У суді обвинувачена запевнила, що про скоєне шкодує і вже повернула гроші.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне