Суд ухвалив вирок слюсарю державного підприємства, що у М’янмі незаконно ремонтував військову техніку

13
Фото: court.gov.ua

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором військової прокуратури Рівненського гарнізону та підозрюваним  у порушенні встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. Визнав останнього винним у інкримінованому злочині й призначив обумовлене покарання у виді 3400 гривень штрафу.

Як встановив суд, у період з 13 листопада по 12 грудня минулого року слюсар-електрик Шепетівського державного підприємства був у службовому відрядженні в Республіці Союз М’янма. На прохання представника іноземного оборонного підприємства він здійснив обслуговування, ремонт та складання 11 шасі самохідної артилерійської установки 2С1 «Гвоздика». Що є товарами військового призначення, та провів інструктажі й навчання працівників. Чим здійснив експорт послуг (товарів) військового призначення, що підлягають державному експортному контролю.

При цьому дозволу Державної служби експортного контролю України фахівець не мав.

«Підозрюваний повністю визнав себе винуватим в інкримінованому злочині, підтримав угоду про визнання винуватості, просив її затвердити. Пояснив, що укладення угоди є добровільним, він розуміє права, передбачені ч.4 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст.473 КПК України, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватим, вид покарання. А також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом. Зазначив, що зможе реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов`язання», – ідеться у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне