Святослав Вакарчук у Хмельницькому: неформальна зустріч та безкоштовний концерт

Фото: www.oporaua.org

У Хмельницькому 11 червня Святослав Вакарчук взяв участь у зустрічі «Голос» небайдужої Хмельниччини» та виступив з безкоштовним концертом на центральній площі міста.

На «неформальну зустріч» зі Святославом Вакарчуком «Голос» небайдужої Хмельниччини», як її анонсували у соцмережах, вхід був обмежений. Щоб туди потрапити, слід було попередньо зареєструватися, зателефонувавши за вказаним у анонсі номером телефону.

Під час зустрічі лідер «Голосу» розповідав про завдання, які ставить перед собою очолювана ним партія, своє бачення боротьби за владу, позицію політичної сили з різних питань:

«Партія «Голос» йде в політику всерйоз і надовго. Ми не хочем розштовхувати ліктями так званих політичних конкурентів, ми звертаємся до виборців без негативу до когось. Ми говоримо про те, що в нас позитивного».

«Всі старі політики повинні піти. Я без прізвищ, але я хочу, щоб ви зрозуміли, що це стосується всіх. Нам потрібно повністю змінити стару систему, привести нових людей до влади – це позиція партії «Голос», – зазначив Святослав Вакарчук.

З аудиторією спілкувався не лише очільник «Голосу», але й члени його команди – висуванці за партійним списком і в мажоритарних округах, зокрема 20-й номер у списку партії Андрій Шараскін (кіборг «Богема») та Аліна Коваль, яку від імені партії делегують боротися за голоси виборців у окрузі №187.

www.oporaua.org

Концерт

Одразу після зустрічі відбувся безкоштовний концерт гурту «Океан Ельзи» на майдані Незалежності. В короткій промові на початку концерту Святослав Вакарчук неодноразово згадував партію «Голос». Також він представив містянам координатора від політсили у Хмельницькій області Василя Міракіна.

Табло на сцені, на якій витупав «Океан Ельзи», та з обох боків від сцени були оформлені у партійних кольорах і стилі. На майдані спостерігачі ОПОРИ зафіксували також автобуси з символікою партії і написами «Твій голос змінює все!», «Голос» – партія справжніх змін». Також помічено фотозону, оформлену в стилістиці політичної сили. Браслети з текстом «Мій голос змінює все!» перехожим роздавали волонтери партії.

www.oporaua.org

«На цей момент ані сам Святослав Вакарчук,  ані представлені ним особи ще не зареєстровані кандидатами в народні депутати, тому розглядати дії представників партії «Голос» з точки зору виборчого законодавства ми не можемо. Та важливо нагадати потенційним кандидатам, що Закон України «Про вибори народних депутатів України» визначає чіткі межі для проведення передвиборної агітації: з наступного дня після реєстрації кандидата ЦВК та до 24 години останньої п’ятниці перед днем голосування. Крім того, закликаємо політиків у боротьбі за симпатії виборців дотримуватися принципу рівних прав і можливостей», – наголосив Андрій Попик,  координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Згідно з частиною 1 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А 6 червня Центральна виборча комісія нагадала потенційним кандидатам, що ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення визначених Законом строків забороняється.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області

тел.: 097 935 13 90

e-mail: [email protected]

Інформує Громадянська мережа ОПОРА

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне