У Кам’янці-Подільському поліція розслідує два кримінальні провадження, у яких фігурує членкиня ТВК

Фото: поліція

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині поліція відкрила два кримінальні провадження, у яких фігурує членкиня міської ТВК: за спробу приховати протокол та за нанесення легких тілесних ушкоджень іншій членкині ТВК.

Інформує ОПОРА.

«28 жовтня близько 13:05 до поліції надійшло повідомлення про те, що в м. Кам’янець-Подільському член міської територіальної виборчої комісії Кам’янець-Подільського району має намір викрасти виборчу документацію. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Кам’янець-Подільського відділу поліції. Працівники поліції встановили, що 63-річна місцева жителька, яка є членом територіальної виборчої комісії, мала намір викрасти 2-й примірник протоколу ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з виборів депутатів Хмельницької обласної ради у територіальному виборчому окрузі №7», – повідомили 29 жовтня на сторінці «Поліція Хмельницької області» в Facebook.

За цим фактом, як повідомили в поліції, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 15, частиною  3 статті 158-3 Кримінального кодексу України (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму). Відповідно до санкції частини 3 зазначеної статті викрадення, пошкодження, приховування чи знищення протоколу про підрахунок голосів виборців, про підсумки голосування в межах відповідного виборчого округу на виборах караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Відео зі стріму кандидатки в депутати до Хмельницької обласної ради Лариси Діновської, на якому, ймовірно, зафіксовано, як членкиня ТВК намагається приховати виборчу документацію, опублікувало місцеве онлайн-видання «Vdalo.info».

Голова Кам’янець-Подільської міської ТВК Сергій Гораш, коментуючи інцидент, розповів спостерігачці ОПОРИ, що в мішку з документацією від ДВК №681363 вони виявили незапечатані бюлетені, тож відправили комісію на перерахунок. Але під час засідання ТВК 28 жовтня протоколи з цієї дільниці якимось чином опинилися в членкині ТВК, хоча за словами голови ТВК, «мали перебувати в мішку в хранилищі», в підвалі.

Крім того, інша членкиня ТВК Валентина Магілат на своїй сторінці у Facebook звинуватила колегу, яка фігурує в справі про спробу приховати протокол, у фізичному насиллі щодо себе «як іншого члена ТВК  при виконання своїх обов’язків» та повідомила, що звернулася з цього приводу до поліції.

У секторі комунікації ГУНП в Хмельницькій області ОПОРІ підтвердили факт звернення Валентини Магілат і зазначили, що наразі за цим зверненням відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України: умисне легке тілесне ушкодження – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне