У Хмельницькому найближчим часом централізоване теплопостачання запускати не планують

Фото: ілюстративне

У Хмельницькому опалювальний сезон для населення поки не розпочинали і найближчим часом централізоване теплопостачання в оселях хмельничан запускати не планують, інформує Суспільне.

За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, частково опалювальний сезон в місті розпочали ще на початку минулого тижня – тепло подали у медзаклади та, в режимі постачання теплої води, яку підігрівають вранці та ввечері, у дитячі садочки.

Щодо населення, то, зі слів Олександра Симчишина, комунальне підприємство “Хмельницьктеплокомуненерго” готове було подавати теплоносій ще 20 вересня.

“Вже 20 вересня ми закінчили усі технічні роботи та отримали паспорт готовності до опалювального сезону, але поки не розпочинали його для населення. І до кінця жовтня не плануємо його розпочинати, адже температура повітря на вулиці поки тримається “плюсова”. Врешті, чим пізніше ми подамо тепло, тим більшою буде економія – і коштів для кишені споживачів, і газу для держави, що для усіх нас надзвичайно важливо”, – каже Олександр Симчишин.

Тепло в оселі хмельничан, зі слів Симчишина, подадуть тоді, коли температура понижатиметься.

“Тільки на вулиці температура почне падати, ми одразу подамо опалення. У нас так відлагоджена система, що впродовж доби ми зможемо забезпечити опалення для 95% споживачів”, – запевнив міський голова.

Попри “затримку” опалювального сезону, Олександр Симчишин просить хмельничан потерпіти та не вмикати наразі електрообігрівачі через навантаження на енергосистему.

“Розумію, коли є маленькі дітки, але й тоді просимо вмикати електрообігрівачі лише вночі, після 23:00 години, коли вже немає пікових навантажень“, – зазначив міський голова.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне