У Хмельницькому поліцейські-детективи затримали вимагача

Фото: hm.npu.gov.ua

Поліцейські-детективи, які працюють у новоствореному відділі розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Хмельницький області, вчергове довели свою ефективність. Цього разу вони затримали зловмисника, який, погрожуючи фізичною розправою, вимагав у хмельничанина значну суму коштів.  

Слід зазначити, що особливість діяльності детективів, як інноваційного підрозділу в системі Нацполіції, полягає у тому, що, на відміну від кримінальної поліції, слідчі-детективи самостійно працюють над повним циклом документування злочину — від виявлення до розслідування. 

Кілька тижнів тому до детективів за допомогою звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що у нього вимагають гроші за неіснуючий борг. Поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельницької області зібрали необхідну доказову базу і задокументувати протиправну діяльність 45-річного чоловіка, який вимагав у хмельничанина 72 000 гривень. Як з‘ясувалося, зловмисник уже тривалий час погрожував жертві фізичною розправою і навіть двічі заподіював легкі тілесні ушкодження. 

Підозрюваного затримали «на гарячому» — в момент отримання коштів від потерпілого. Наразі чоловікові оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України — вимагання. У якості запобіжного заходу на період розслідування суд обрав йому тримання під домашнім арештом. 

Санкція ч. 3 статті 189 КК України передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне